Друг скандал с добавка?

от Джон Медоуз

Може би си спомняте, че през 2016 г. бях включен в ужасно обстоятелство, включително производител на добавки. Просто казано, аз работех за бизнес, наречен Prime Nutrition, както и проектирах някои формули за тях. Поради редица причини започнах да получавам подозрителни, както и платени, за да изпитам продуктите, за да проверя дали съответните компоненти, както и дозите наистина са в продукта. Те се провалиха мизерно. Това, което беше на етикета, не беше в продуктите. Все още имам резултати от теста. просто като това. Производителят в „Загриженост“ беше Duracap Labs. Те бяха управлявани от Уес Хаузер, както и от Бен Месика. Уес призна за неправомерни действия.

И накрая, ето цитат от Уес Хаузър от Дуракап по отношение на този въпрос:

„Джон Медоуз директно обвини Дуракап в подчиняването на нивата на чаенина в вътрешно-MD EAA+. Проби от вътрешно-MD EAA+ бяха изпратени за тестване, както и за потвърдени, че това наистина е случаят. Въпреки че това обстоятелство е съжаляващо за клиентите на Prime Nutrition, ние гарантираме, че всеки тип, както и всички продукти, които създаваме, ще задоволят това, което е изброено на неговия етикет на продукта напред. ”

Реших да не предприемам правни действия, както и тръгнах по пътя си. По -късно те ще бъдат повдигнати обвинения за федерални обвинения за поставяне на незаконни вещества в добавки, непознати за клиента. Можете да проверите за това тук или много други източници.

Уес Хаузер в крайна сметка направи оферта с правителството, за да им помогне в още една ситуация, както и леко слезе. Можете да проверите за това тук. След това Уес се пренасочи, както и започна нов бизнес, наречен Nutcap Labs, също така базиран извън Атланта. Започнах да чувам, че той се връща в бизнеса, както и той беше тип шокиращ честно, при условие, че при условие.

През ноември миналата година Nutcacap Labs беше инспектиран от FDA. Това доведе до предупредително писмо. Предупредителните писма могат да бъдат често срещани, особено след около 2010 г., когато FDA издаде конкретни страхотни процедури за производство (GMP), които изискването да бъде документирано, последвано и др. Много страхотни бизнес получиха предупредителни писма, тъй като се промениха в новите правила. Считам, че като цяло най -вероятно над 95% от наличните производители вършат фантастична задача, както и трябва да бъдат аплодирани.

Това предупредително писмо обаче има проблеми, които са изключително тревожни за тези, които са запознати с производството. Това не беше просто писмо „подредено вашата документация“.

FDA обяснява редица изключително по отношение на проблемите, два от по -големите проблеми включват:

1.) BPR (партиден производствен запис), както и етикетите на продуктите не съвпадат. BPR е това, което се използва, за да се смеси, както и да развие продукта, това е рецептата. И така, това, което е разработено, както и поставено в бутилките, не е това, което е на етикета в случайните партиди, проби от FDA. Нека повторя, че това, което е на етикета, не е в бутилката. Това беше случайно вземане на проби. Разумно е да се предположи, че много други продукти ще спрат да работят, ако те са тествани въз основа на това.

2.) Тестваният продукт също се идентифицира като „прелюбодейства“, тъй като в него е открит DMHA (неодобрен стимулант). Прелюбодействието е предишно престъпление за собственика, но той продължава да се случва, въпреки обвинителните актове от минали години. Отново, ако не е на етикета, не трябва да се поставя в периода на добавката. Очевидно не е на етикета, както и не трябва да се поставя в хранителната добавка.

Забележка: Тестваните точни продукти, както и компонентите се редактират в буквата. Това е за защита на марките, но в крайна сметка може да бъде публичен.

Тук има и други престъпления, които ще видите по отношение на липсата на тестове, етикети, наистина всякакъв вид висококачествен контрол и т.н., но аз исках да посоча по -възмутителния проблем, който е точно това, което има в бутилката не съвпадат какво има на етикета. FDA направи този кристал да премахне при случайната им извадка.

Фактите говорят за себе си тук. Това трябва да е неприемливо за вас като потребител, както и ние сме далеч отвъд „това беше проста грешка в документацията“ от някой, който е извършил няколко производствени операции. Уес също има Genone Labs FYI.

По същия начин е разочароващо, че предоставя историята тук, добавките ще изберат да правят бизнес като този, но предполагам, че концепцията за печелене на повече пари (по -добри маржове) може да бъде доста убедителна за някои.

Сигурен съм, че ще излязат кои марки използват лаборатории за Nutracap, за да направят продуктите си доста бързо. Ще видим какво ще се случи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.